Debatt

Vem ska styra Trelleborg efter valet 2018?

Debatt Artikeln publicerades
Mikael Rubin (M) funderar kring valet 2018.
Foto: JESSICA GOW / TT
Mikael Rubin (M) funderar kring valet 2018.

Moderaterna vill styra Trelleborg tillsammans med Liberalerna. För att göra det måste vi ha stöd av minst 26 av kommunfullmäktiges 51 ombud.

Vi ska driva vår egen politik och vill inte förhandla med någon annan än Liberalerna. Däremot är det fritt fram för alla andra partier att stödja moderat politik. Jag kommer att företräda Moderaterna och såklart driva moderat politik.

Hur ska vi då få ihop 26 mandat då vi nu endast har elva egna och två liberaler. Vi behöver få fler röster i valet 2018! Ju fler röster Moderaterna får desto lättare blir det att få bort Socialdemokraterna från rådhuset.

Vi behöver stöd av andra partier om vi inte gör ett helt otroligt val och dubblar antalet röster. Centern i Trelleborg måste välja sida. Borgerligt parti eller fortsatt ett stödparti till Socialdemokraterna?

Söderslättspartiets framtid känns osäker och man kan undra om de finns kvar efter valet 2018? Just nu verkar de mest vara i opposition till sig själv kan man få uppfattningen av, när man läser debattinlägg i Trelleborgs Allehanda. Ska de fortsätta att vara ett stödparti till Socialdemokraterna om de kommer in i kommunfullmäktige efter valet 2018? Sverigedemokraterna i Trelleborg är ju oerhört kritiska till nuvarande styrande Kvartett. Kan de verkligen rösta på fortsatt socialdemokratiskt styre utan att svika sina väljare?

Måndagen den 27 november har vi kommunfullmäktigesammanträde för att bland annat besluta om budgeten. Det finns en bra moderat budget som behöver stöd av 26 ledamöter i kommunfullmäktige för att vinna!

Vi får då en första test på vilka partier som vill stödja moderat politik och vilka partier som hellre ser en socialdemokratisk budget även 2018.

Med all osäkerhet kring var Centern, Söderslättspartiet och Sverigedemokraterna står är mitt förslag att du i valet 2018 röstar på Moderaterna. För säkerhets skull!

Mikael Rubin,

oppositionsråd (M)