Debatt

”Nu serveras kött som slaktats på ett etiskt sätt”

Debatt Artikeln publicerades
Helmuth Petersen (SD( skriver om den nya kommunala kostpolicyn som antogs vid senaste kommunfullmäktigesammanträdet.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT
Helmuth Petersen (SD( skriver om den nya kommunala kostpolicyn som antogs vid senaste kommunfullmäktigesammanträdet.

Det finns de som kallar sig djurvänner och agerar som sådana, sedan finns det de som kallar sig djurvänner men som inte är det.

Detta blev tydligt under förra måndagens kommunfullmäktigemöte, väldigt tydligt.

SD ville ha in en mening i den nya kostpolicyn som innebar att det inte får serveras halal eller kosherslaktat kött i kommunens verksamheter, denna mening kom in i vår nya kostpolicy.

De som stöttade vårt förslag var L, M och en ledamot från SÖS, all heder åt er.

Sedan hade vi några partier som med näbbar och klor försökte stoppa oss från att sätta in den i den nya policyn, detta för att inte värna om en human slaktmetod.

Importkött från vissa länder är ofta halalslaktat, det vet dessa partier. De som inte ville ha in SD:s ändringsyrkandena var: C, S, Mp och ett par ledamöter från SÖS.

Det är direkt upprörande att då veta att som politiskt aktiv i SD är du inte välkommen att hjälpa Djurens Rätt, däremot är de som inte ville ha med SD:s mening väldigt välkomna att arbeta aktivt i Djurens Rätt.

Tänker Djurens Rätt på våra djurs väl och ve eller tänker de på vilken politisk färg deras företrädare har? Efter SD:s inlägg i den nya kostpolicyn så kan våra barn och äldre få ett kött som är slaktat på ett etiskt rätt sätt.

Att sedan företrädare från C, S, Mp och delar av SÖS borde skämmas är väl helt uppenbart!

Helmuth Petersen (SD)