Debatt

Kommunen sjunker till skammens botten

Debatt Artikeln publicerades
Ben Benrabah (Partilös) uppmanar trelleborgarna att börja fundera över vem de vill se vid makten i Trelleborg efter valet 2018.
Foto: Tomas Nyberg
Ben Benrabah (Partilös) uppmanar trelleborgarna att börja fundera över vem de vill se vid makten i Trelleborg efter valet 2018.

Nu när de stora partierna har fastställt sina vallistor och bestämt vilka kandidater som ska sitta i kommunfullmäktige efter valet 2018, då återstår frågan ” Vem ska styra Trelleborg efter valet 2018 ?”.

Frågan har tidigare ställts av oppositionen och är högst relevant med hänsyn till vad som har hänt i Trelleborgs kommun under mandatperioden. Kvartetten, bestående av (S), (SÖS), (C) och (MP), har haft makten.

Resultatet av deras styrning har bidragit till att all utveckling i kommunen har stagnerat och i vissa avseenden har det uppstått en tillbakagång, i synnerhet om man tittar på vården som är amputerad, skolan som haltar, ekonomi som betungas med ett stort underskott, infrastrukturen är nära att haverera och utredningskonsulter som gnuggar sina händer i väntan på att berika sig på alla diffusa projekt.

Kvartetten lovade vid maktövertagandet 2014 en nystart. Starten väntar trelleborgarna fortfarande på. Med facit i hand kan man konstatera att det enda Kvartetten har lyckats med är en skattehöjning på 24 öre. Resten av deras politiska prestationer har mest bestått av politiska intriger och maktpositioneringar för att lätt kunna dela de mest lukrativa posterna, som till exempel näringslivsutskottets ordförande eller ordförande i donationsstiftelsen (Kockska donationsfonden), där några få sammanträden kan belönas med fett arvode, mellan sig.

På grund av girighet och kraftiga armbågar har de kunnat diktera villkoren för andra. Maktarrogans har varit deras kännetecken, detta har präglat deras förhållningssätt till sina väljare och till tjänstemännen i kommunen som blivit underställda deras makt. Effekten av detta har bidragit till att chefer i kommunen lämnar sina anställningar på löpande band eller rent av sjukskriver sig.

Allt detta späder på politikerföraktet, i synnerhet när vissa politiker inte drar sig för att offentligt kalla kolleger för töntar, pajas och idioter. Med dessa politiker vid rodret håller kommunen på att sjunka till skammens botten. Trelleborgarna måste vakna och se om sitt hus innan det är för sent. Därför bör man fundera som väljare om Kvartetten med Socialdemokraterna i spetsen ska återfå förtroende för nästa valperiod, i synnerhet när man vet var det barkar till.

Trelleborgarna behöver verkligen en nystart.

Ben Benrabah (Partilös)

socialnämndens vice ordförande