Debatt

Det går inte att vara i opposition samtidigt som man styr

Debatt Artikeln publicerades
Mikael Rubin (M) vill se att SÖS åker ut ur kommunfullmäktige efter höstens val.
Foto: Tomas Nyberg
Mikael Rubin (M) vill se att SÖS åker ut ur kommunfullmäktige efter höstens val.

Svar till Christian Ottergrens insändare den 28 juli 2018.

Den här valrörelsen tänker jag berätta vad vi moderater vill och inte klaga på andra partiers förslag och lösningar. Det är därefter upp till dig som väljare att lägga din röst på det parti du tycker har de bästa förslagen. Det gäller politiska förslag men när det gäller rena lögner och falsarier kommer jag att bemöta dessa.

Den 28 juli skrev Söderslättspartiets Christian Ottergren en insändare där han skriver om rådande politiker och de styrande som om Söderslättspartiet var i opposition. Det han gör är att han avsiktligt ljuger om att Söderslättspartiet vill någonting annat än den styrande Kvartetten som partiet faktiskt tillhör. Det är ynkligt, bedrövligt och helt ansvarslöst. Är ett parti med i ett styre är man ansvarig för den politik man gemensamt för. Det går inte att vara i opposition samtidigt som man styr!

Inköpen av fastigheter vid ringvägen som nämns i insändaren röstade Söderslättspartiet för. Det har Söderslättspartiet ansvar för.

Den budget som ligger bakom alla besparingar som nämns i insändaren röstade Söderslättspartiet för. Den har Söderslättspartiet ansvar för.

Sedan avslutar Christian Ottergren med allt som Söderslättspartiet ska ”verka” för efter att väljarna sagt ifrån i september. Varför ska de nu helt plötsligt genomföra det de inte lyckats med under snart fyra år som det näst största partiet i den styrande Kvartetten?

Låt er inte luras en gång till. Min vädjan är att ni väljare skickar detta Söderslättsparti ut ur kommunfullmäktige. Vi behöver ansvarstagande politiker och inte drömmare som helt saknar förankring i verkligheten. 5 mandat av 51 kan inte diktera villkoren för politiken hur gärna man än vill!

Mikael Rubin (M)

Moderat oppositionsråd för moderater och liberaler