Alstad

Granne upptäckte inbrottsförsök

Alstad Artikeln publicerades

En stege ställdes mot huset och tjuven eller tjuvarna klättrade upp. Men inbrottsförsöket på Smörstensvägen i Alstad i torsdags eftermiddag blev avbrutet.

– En granne var ute med sin hund. Det var ett okänt antal gärningsmän. Det här vittnet såg en av dem, berättar Karin Hammar, kriminalinspektör vid polisen i Trelleborg.

Enligt polisanmälan ska grannen ha larmat polisen som ryckte ut med flera patruller. Enligt polisen ska grannens hund ha använts för att spåra.

– Det gick spår ut till en väg. Hunden tappade spåret där det ligger en parkering. Antagligen har den eller de satt sig i en bil och åkt därifrån, säger Karin Hammar.

Polisen har hittat brytskador på en fönsterkarm på ovanvåningen. Inbrottet skedde mellan klockan 17.40 och 17.55.

Två andra inbrott i de norra delarna av Trelleborgs kommun anmäldes också under torsdagen.

På Järnvägsgatan i Anderslöv bröt sig någon eller några personer in via ett fönster. Enligt de första uppgifterna i polisanmälan är det oklart om något stulits från bostaden. Inbrottet skedde någon gång mellan klockan 13 och 17.45.

Från en bostad på Regeringsgatan i Anderslöv blev bytet kontanter och silverbestick. Tiden för inbrottet var mellan klockan 07.00 och 18.30