Annons

Danska fick första stipendiet till Kim Walls minne

Anne Kirstine Hermann är den första mottagaren av stipendiet från Kim Walls minnesfond. Stipendiet delades ut på den dag Wall skulle fyllt 31 år.
New York • Publicerad 24 mars 2018
På dagen då journalisten Kim Wall skulle ha fyllt 31 år delades ett stipendium ut i hennes ära. Det gick till den danske print- och radiojournalisten Anne Kristine Hermann.
På dagen då journalisten Kim Wall skulle ha fyllt 31 år delades ett stipendium ut i hennes ära. Det gick till den danske print- och radiojournalisten Anne Kristine Hermann.Foto: PONTUS HÖÖK / TT

Kim Walls minnesfond grundades av hennes vänner och familj för att hedra hennes minne. Stipendiet ska gå till en ung kvinnlig reporter som ska skriva om det Kim Wall brukade kalla ”rebelliska underströmmar”.

Det första stipendiet delades ut natten till lördagen, svensk tid, på det som skulle varit Kim Walls 31-årsdag. Det första stipendiet gick till danska journalisten och forskaren Anne Kristine Hermann, som nu ska skriva en bok som ska ge röst åt det förtryckta folket på Grönland.

Den 33-åriga danskan mottog stipendiet på en restaurang i Brooklyn, New York. Stipendiesumman var på 5 000 dollar och ska användas för att finansiera ett bokprojekt om den grönländska befolkningen. Hermann kommer att spendera 25 dagar på Grönland i maj och juni.

Rasmus ThedinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons