Annons

Veckans snackis: Sänkta hastigheter i centrum kan införas: ”Ett tidigt aprilskämt är väl det snällaste man kan säga”

I början av året införde kommunen parkeringsavgifter i hela centrum. Nu kan det bli aktuellt med sänkta hastigheter på de flesta gator i centrala Trelleborg. Det nya förslaget på trafikplan har den senaste veckan skapat starka reaktioner.
Trelleborg • Publicerad 9 mars 2024
Nu kan det bli aktuellt med sänkta hastigheter på de flesta gator i centrala Trelleborg.
Nu kan det bli aktuellt med sänkta hastigheter på de flesta gator i centrala Trelleborg.Foto: Tomas Nyberg

Biltrafiken i Trelleborg ska minska samtidigt som cykel- och kollektivtrafiken ska öka. Det är målet i det förslag till trafikplan som arbetats fram av kommunens tjänstemän. Ett sätt att uppnå målet är, enligt förslaget, att kraftigt sänka hastigheten för biltrafiken.

TA skrev om förslaget i slutet av förra veckan och fångade ett par trelleborgare på Ica maxis parkering för att höra deras tankar om sänkta hastigheter. De flesta som TA pratade med vid tillfället var positiva till förslaget.

Annons

Tongångarna på Trelleborgs Allehandas Facebook-sida var helt andra.

”Detta är ett skämt va? Snart ska man inte få lov att köra nånstans i Trelleborg. Välkommen till ett bilfritt Trelleborg!”, skrev en person i kommentarsfältet.

”Jädra idioti”, tyckte någon annan.

Flera personer tyckte att förslaget lät som ett skämt, bland annat en person som skrev:

”Ett tidigt Aprilskämt är väl de snällaste man kan säga.”

Några tyckare befarade att näringsidkare i centrum kommer få det svårt att locka folk.

”Trelleborg centrum förfaller steg för steg. Först parkeringsavgifter och nu kraftigt sänkta hastigheter. Detta gynnar inte butikerna eller någon i centrum. Men Grattis beslutsfattare. Hade inte förväntat mig något vettigt av er….”, skrev en person.

Beslut om trafikplanen väntas fattas av kommunfullmäktige i juni.

Andra nyheter som du inte vill missa:

Julia NordlingSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons