Annons

Trelleborg rasar när företagsklimatet rankas

Trelleborg placerar sig på plats 231 av landets 290 kommuner när Svenskt näringsliv nu presenterar sin stora ranking av företagsklimatet. Det är ett tapp på 61 placeringar jämfört med i fjor.
Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2018
Foto: tomas nyberg

Varje år presenterar Svenskt näringsliv en ranking av företagsklimatet i landets 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag.

Årets ranking är ingen smickrande läsning för Trelleborgs kommun som landar på plats 231. Det är ett tapp på 61 platser jämfört med i fjor då Trelleborg fanns på plats 170. Årets placering innebär att kommunen nu är på väg tillbaka till bottennoteringarna åren 2014-2016 då man som bäst var på plats 237.

Annons

Svenskt näringslivs ranking baseras dels på en enkätundersökning som genomfördes under våren bland kommunens företag, dels på statistik på från SCB och affärs- och kreditinformationsföretaget UC.

Sämst ser det ut för Trelleborg när de tillfrågade företagen får ge sin syn på de kommunala tjänstemännens attityder till företagande. Där hamnar Trelleborg på plats 261 av 290, med ett genomsnittligt betyg på 2,8 på en sexgradig skala.

En nästan lika låg placeringen blir det när företagen ger sin syn på politikernas attityder till företagen, plats 259. Detsamma gäller företagens sammanfattande omdöme om företagsklimatet.

Det som anses vara bäst är vägnätet liksom tåg- och flygförbindelserna. Där placerar sig Trelleborg på en 34:e plats.

Foto: Svenskt näringsliv

Totalt har 85 företagare i Trelleborg svarat på enkäten. Det är en svarsfrekvens på 48 procent, jämfört med riket i helhet där svarsfrekvensen ligger på 49 procent. På Svenskt näringslivs hemsida finns hela undersökningen att läsa.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons