Trelleborg

Trelleborg klättrar i företagsrankning

Trelleborg Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto:Claes Nyberg
Arkivbild.

Trelleborg klättrar i Svenskt Näringslivs företagsrankning i år, vilket placerar kommunen ungefär i mitten.

Trelleborgs kommun klättrar 67 platser i Svenskt Näringslivs årliga företagsrankning, till en 170 plats.

- Detta är oerhört glädjande och sporrar oss att fortsätta arbeta på inslagen väg, säger Torbjörn Karlsson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Trelleborgs kommun har de senaste åtta åren visat en negativ trend i rankningen, som gjorts sedan 2001. Svenskt Näringsliv rankar kommunerna baserat på olika faktorer som påverkar företagsklimatet, bland annat infrastruktur, tillämpning av lagar och regler och möjlighet att hitta personal.

– Ett levande näringsliv är avgörande för att en kommun ska kunna växa och vara attraktiv, och då gäller det att ha goda villkor för de företagare som är aktiva i kommunen. Det är glädjande att företagarna i Trelleborg nu är mer nöjda, men man ska komma ihåg att kommunen fortfarande ligger sämre till i rankningen än de flesta andra skånska kommuner, säger biträdande regionchef på Svenskt Näringsliv i Skåne Erik Hultgren i ett pressmeddelande.

Även Svedala och Ystad klättrar på rankningen, till palts 167 respektive 25. Trelleborgs grannkommun Vellinge tappar däremot i rankningen, och trillar från en fjärdeplats till placering 14.