Annons

Bilkortege och minnesstund hålls i Trelleborg efter dödsolyckan

Under onsdagen kommer en bilkortege köra genom Trelleborg till minne av Jacob Andreassen från Skegrie som omkom i en trafikolycka under helgen. ”Jacob brann för livet med bilar så vi ska ta ett sista varv genom stan”, säger vännen Sebastian Andersen.
Trelleborg • Publicerad 2 maj 2022
Några minnesljus har redan ställts ut i rondellen på Hedvägen.
Några minnesljus har redan ställts ut i rondellen på Hedvägen.Foto: Tomas Nyberg

Under onsdagskvällen hålls en minnesstund och en bilkortege trafikerar Trelleborg till minne av 22-åriga Jacob Andreassen från Skegrie som avled i en trafikolycka utanför Båstad i helgen.

– När man försökte greppa vad som hänt så var detta något vi kom på att vi kunde göra. Det är fint att många vill visa sin uppskattning, säger Sebastian Andersen som tagit initiativ till minnesstunden.

Annons

Eftersom alla inte har möjlighet att ta sig till Hallandsåsen där olyckan inträffade ville de ordna en minnesplats på hemmaplan. Först var tanken att det skulle vara på industriområdet. Men det finns en annan plats som många också förknippar med 22-åringen, rondellen på Hedvägen i närheten av stora Coop.

– För många år sedan när han hade en EPA spreds det snabbt på sociala medier att det stod en EPA mitt i rondellen. Det visade sig att det var Jacob som glömt bromsa innan han kom fram till rondellen. Det är något han fått höra i många år, säger Sebastian Andersen och fortsätter.

– Det är det man tänker på. Ska man sätta en plats i stan så är det rondellen.

”Han bjöd alltid på sig själv. Vi har många roliga minnen tillsammans.”
Sebastian Andersen

Klockan 19 på onsdag är det samling på industriområdet. Där kommer de hållas en tyst minut innan bilarna kör en runda genom stan. Avslutning blir på parkeringen vid stora Coop. Där får de som vill gå ut en och en och tända ett ljus i rondellen på Hedvägen. En chans att säga farväl.

– Vi kompisar får tacka av honom på vårt sätt.

Sebastian Andersen har känt Jacob Andreassen i många år. Bilintresset var något de hade gemensamt.

– Jacob har alltid varit med i alla år. Han bjöd alltid på sig själv. Vi har många roliga minnen tillsammans.

TA har varit i kontakt med anhöriga som samtyckt till namnpublicering.

Alva AndersdotterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons