Annons

Ung man från Skegrie omkom i trafikolycka

Tre unga män omkom när en lastbil körde in i en stillastående minibuss på E6:an i höjd med Båstad natten till lördagen. En av de avlidna, en man i 20-årsåldern, var från Skegrie.
Trelleborg • Publicerad 2 maj 2022
Tre personer avled efter olyckan E6 utanför Båstad. Foto: Pelle Pettersson, räddningschef på Räddningstjänsten Båstad.
Tre personer avled efter olyckan E6 utanför Båstad. Foto: Pelle Pettersson, räddningschef på Räddningstjänsten Båstad.

Natten mot lördag inträffade en allvarlig trafikolycka på E6 utanför Båstad. Det var strax innan klockan fyra på natten som en minibuss stannade intill vägkanten då den ska ha börjat brinna. Föraren och fem passagerare, alla i 20-årsåldern, lämnade fordonet. Strax därefter blev den påkörd av en lastbil.

I kollisionen slungades minibussen mot personerna och två män avled direkt på platsen. En tredje man, uppväxt i Skegrie, fördes till sjukhus med allvarliga skador, men hans liv gick inte att rädda. De tre andra personerna klarade sig fysiskt oskadda.

Annons

Lastbilschauffören, en 27-årig man, greps på olycksplatsen misstänkt för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Under måndagen häktades mannen vid Helsingborgs tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för vållande till annans död, skriver Aftonbladet.

Lastbilen har tagits i beslag och polisen kommer nu utreda omständigheterna kring olyckan.

Alva AndersdotterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons