Annons

Fredrik Sjöstedt lägger klubban på hyllan

Fredrik Sjöstedt har varit en konstant i Höllvikens IBF de senaste sex åren, men nu är det slut. 31-åringen avslutar sin spelarkarriär och har gjort sina sista minuter på planen i Halörhallen.
– Det var lite halvjobbigt, sen släppte det, säger han.
Innebandy • Publicerad 18 mars 2019
Fredrik Sjöstedt dirigerar Höllvikens försvar under matchen mot Örebro tidigare i år. Nu har han tagit klivet utanför sargen.
Fredrik Sjöstedt dirigerar Höllvikens försvar under matchen mot Örebro tidigare i år. Nu har han tagit klivet utanför sargen.Foto: Tomas Nyberg

– Sjukt! Det känns... det är väl blandade känslor. Det har ju ändå varit mitt liv i jädrigt många år, säger Fredrik Sjöstedt när han fått smälta sin sista match lite.

Det blev förlust mot IBK Dalen, men Höllviken klarade kontraktet i SSL utan kval efter att ha stått för flera fina prestationer i slutet av säsongen.

Annons

– Det var en märklig dag faktiskt, från det jag skrev mitt lilla avskedsbrev till det var match. Alla fina kommentarer från alla håll och kanter från människor man stött på genom åren. Det var ju såklart väldigt känslosamt och lite vemodigt att ett kapitel tar slut, berättar 31-åringen.

Ett par minuter in i matchen var backklippan tagen av stundens allvar och insikten att han nu spelade sina sista minuter innebandy på elitnivå.

– Det var lite halvjobbigt, sen släppte det. Men sen mot slutet, när man insåg att man bara hade ett par tre byten kvar kom det ju tillbaka, säger Fredrik Sjöstedt.

Försvararen kom till Höllviken från Palmstaden IK inför säsongen 2013/2014 och var med om att ta klubben till Superligan redan samma säsong. Efter en säsong i allsvenskan har Höllviken nu gjort tre säsonger på raken i SSL.

Beslutet att sluta spela har dock legat och grott länge. Redan inför årets säsong var det på tal, men när Joon Berggren, också från Trelleborg, tog över klubben övertalade han Fredrik Sjöstedt att stanna kvar.

– När han hoppade på som tränare blev det ändå en ganska rolig utmaning, men det är ett svårt pussel att få ihop med jobb och många matcher mitt i veckan och träningar varje kväll, säger Fredrik Sjöstedt.

Vad ska du fylla dagarna med istället?

– Det blir väl en hel del golf skulle jag gissa, säger Fredrik Sjöstedt och skrattar.

– Det kan man ju i och för sig inte spela på vintern, men lite padel också kanske.

För dem som hade velat fortsätta se Fredrik Sjöstedt i Halöhallen regelbundet finns det dock fortfarande en strimma hopp.

Annons

– Joon (Berggren) har redan ställt frågan om jag kan tänka mig att vara med på något hörn i bakgrunden, sen vad det blir får vi se. Men så man inte tappar det till hundra procent utan kan vara där någon gång ibland och bidra med någonting, säger den nu före detta spelaren i Höllviken.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons