Annons
Nyheter

E 6 öppnar upp för trafik tidigare – ”Har fungerat otroligt bra”

E 6 vid Alnarp öppnar med största sannolikhet upp för trafik redan på torsdag kväll – två dygn tidigare än beräknat.
Skåne • Publicerad 23 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Det skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Enligt Trafikverket är det bra planering, bra väderlek och en fungerande omledning av trafiken som gör att arbetet med att bygga om broarna vid trafikplats Alnarp gått snabbare än väntat. Broarna har byggts om för att möjliggöra en utbyggnad av tågspåren mellan Lund och Arlöv.

Annons

– Det som är kvar att göra är det sista beläggningsarbetet, sätta vägräcken och att måla linjer. Så vår ambition är att öppna vägen för trafik med början på torsdag kväll, säger Jens-Peter Eisenschmidt, projektledare för Lund-Arlöv Fyra spår, i pressmeddelandet.

Enligt Trafikverket har omledningen av trafiken under de snart två veckornas avstängning fungerat bra. Många har valt en annan väg.

– Hade det blivit stopp där hade vi i projektet behövt lägga fokus på den frågan. Men nu har vi kunnat lägga all fokus på produktionen. Så vi måste absolut tacka för den här hjälpen, säger Jens-Peter Eisenschmidt.

Enligt Trafikverket har det i stort varit förhållandevis få olyckor under avstängningen och omledningarna.

– Med en sådan drift vi har som pågår dygnet runt på både järnväg och väg är det ofrånkomligt att något händer men det har varit väldigt få olyckor, säger Göran Holmberg, verksamhetssamordnare i trafikledningsområde syd, i pressmeddelandet.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons