Annons
Kultur

Ingen storskärm på Stortorget

Det blir ingen storbildsskärm på Stortorget i sommar. Och därmed heller ingen utebio med sommarfilmer för trelleborgarna.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2020
Sommaren 2019 kunde man följa matcher i damernas fotbolls-VM på Stortorget. Men det blir ingen repris i år.
Sommaren 2019 kunde man följa matcher i damernas fotbolls-VM på Stortorget. Men det blir ingen repris i år.Foto: Sebastian Mårtensson

Tanken med storbildsskärmens återkomst till Stortorget var från början att visa matcher från det fotbolls-EM som skulle ha spelats i sommar. Och mellan matchkvällarna kunde man klämma in en och annan sommarfilm, exempelvis förknippade med den likaledes planerade Jan Troell-utställningen på museet vid torget.

Men som bekant har både fotbolls-EM och Troellutställningen ställts in, med hänvisning till riskerna för smittspridning av coronaviruset. Och nu känner alltså kultur- och fritidsförvaltningen, som skulle stå för programmet i samarbete med Visit Trelleborg, inget behov av storbildsskärmen längre.

Annons

– Det är ju trist när så mycket ställs in, och storbildsskärmen med både EM-fotboll och filmvisningar hade verkligen varit ett jättefint inslag i Trelleborgs sommarutbud, kommenterar Annika Eriksdotter-Flink på kultur och fritids evenemangsenhet.

– Men med tanke på omständigheterna så tycker jag att vi gör det bästa av situationen, fortsätter hon.

På kultur- och fritidsförvaltningen planerar man nu för andra, corona-anpassade aktiviteter för sommarlovslediga på Stortorget. Man väntar dock fortfarande på formellt tillstånd för att åter placera en sandad beachvolleyplan på torget.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons