Trelleborg hejade för Sverige i fotbolls-VM

Ett hundratal åskådare hade samlats på Stortorget i Trelleborg för att på onsdagskvällen se mötet mellan Sverige och Nederländerna i semifinalen av fotbolls-VM. Efter 120 dramatiska minuter stod Nederländerna som segrare.
Trelleborg • Publicerad 3 juli 2019 • Uppdaterad 4 juli 2019
Ett hundratal hade samlats på Stortorget.
Ett hundratal hade samlats på Stortorget.Foto: Sebastian Mårtensson

Ungefär hundra åskådare, med filtar och campingstolar, hade gjort sig redo på Stortorget klockan 21 för att se semifinalen mellan Sverige och Nederländerna.

– Det är klart det är skillnad att vara här jämfört med hemma. Här får man sitta tillsammans med likasinnade, säger Tina Andersson som var där med Maria Eriksson.

Maria Eriksson och Tina Andersson såg matchen på Stortorget.
Maria Eriksson och Tina Andersson såg matchen på Stortorget.Foto: Sebastian Mårtensson

Har ni tittat på hela VM här?

– Vi var här och såg matchen innan midsommar också. Det är så skoj när någon fixar sådant här, säger Tina Andersson.

Och det var en riktig rysare trelleborgarna fick se på torget. Matchen gick till förlängning efter att de ordinarie 90 minuterna blivit mållösa, trots att Nilla Fischer träffade stolpen, och Nederländerna ribban i den andra halvleken.

I den 99:e minuten fick Jackie Groenen skottläge framför straffområdet och hon sköt ett välplacerat skott som gick in vid Hedvig Lindahls högra stolpe.

Sverige kämpade frenetiskt de återstående 21 minuterna men fick inte in någon kvittering.

Det blir Nederländerna som möter USA i VM-finalen på söndag. Sverige får spela om bronset mot England på lördag.

Sveriges Linda Sembrant deppar efter slutsignal i semifinalen mellan Nederländerna och Sverige på Stade de Lyon vid fotbolls-VM i Frankrike. Nederländerna vann med 1-0.Foto: Jonas Ekströmer/TT