Annons
Insändare

”Är allt som står i tidningen sant?”

Svar till LBP (den 19/8).
Publicerad 31 augusti 2021
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten känner empati för alla dem som bor i Mellanköpinge.
Skribenten känner empati för alla dem som bor i Mellanköpinge.Foto: Tomas Nyberg

Jaha, då blev man hux flux söderslättspartist också!

Kära LBP, fel fel fel som Brasse Brännström utropade i Fem myror är fler än fyra elefanter. För din information så röstade jag på Miljöpartiet till min älskade hustru Birgitta Almroths (S) stora förtret. Så mitt enkla svar är att nej allt som står i tidningen är inte sant.

Annons

För drygt fyra år sedan valde vi att flytta ut till Kullagrundsgatan väl medvetna om farhågorna om att en eventuell östlig hamninfart kunde bli verklighet.

Du skriver att ni drabbats av lastbilstrafiken ute på väster i drygt 60 år med allt negativt som det fört med sig. En stilla undran, har du aldrig funderat på att flytta därifrån och minska ditt lidande? Har jättesvårt att känna någon som helst empati för dig för jag tror att du haft valmöjligheten att välja annat ställe att bo på.

Däremot känner jag väldigt stor empati för alla dem som tvingats bort från sina hem på öster, som fått sina hus "tvångsinlösta" av kommunen. De hade inget val och många har mått jättedåligt och mår fortfarande dåligt som till exempel alla som bor i idylliska Mellanköpinge.

Du förefaller inte bry dig om miljön ett dugg heller, bara du blir av med lastbilarna runt din husknut så blir du nöjd. Att någon annan får ta över problemen med utsläpp verkar inte bekomma dig.

Du negligerar miljövinsten om man kan transportera lastbilar sjövägen för att hamna närmare slutdestinationsmål, och ditt motargument är att det tar alldeles för lång tid i jämförelse med färjeöverfarten mellan Tyskland och Trelleborg.

”Du förefaller inte bry dig om miljön ett dugg heller, bara du blir av med lastbilarna runt din husknut så blir du nöjd.”
Peter Svensson

Du borde lägga till tiden det tar för alla lastbilar att köra sträckan Trelleborg-Stockholm och spy ut sina dieselavgaser och inte minst slitaget det för med sig på våra vägar. Men med ditt resonemang är det någon annan som drabbas inte du.

Jag sympatiserar med de tankar Söderslättspartiet presenterat som tänkbara lösningar för förbättringar för fortsatt västlig hamninfart, jag hävdar också att en tunnel hade varit ett fullt möjligt alternativ.

Du skriver att Trafikverket förkastat tunnelalternativet och kastat det i papperskorgen ”där det hör hemma”.

Är det samma papperskorg som Trafikverket och Länsstyrelsen kategoriskt förpassat alla förfrågningar från kommunen om att vara med och betala för en ringväg för lastbilar och östlig hamninfart?

För övrigt så står inbjudan kvar, du är välkommen att hälsa på oss på öster närhelst det passar dig. Jag heter fortfarande Peter Svensson och jag bor fortfarande på Kullagrundsgatan 8C.

Peter Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons