Annons

Rubin, du har en härskarteknik som inte är klädsam för ett kommunalråd!

Mikael Rubin (M), ditt svar till mig och Annette Rönnemyr (den 6 februari) är respektlöst!
Publicerad 11 februari 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunals medlemmar är verkligen värda en bättre arbetsmiljö – en bra början är drägliga schema och högre personaltäthet! Och då inom alla de verksamhet där Kommunal har medlemmar, skriver Birgitta Almroth.
Kommunals medlemmar är verkligen värda en bättre arbetsmiljö – en bra början är drägliga schema och högre personaltäthet! Och då inom alla de verksamhet där Kommunal har medlemmar, skriver Birgitta Almroth.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Annette är en facklig kollega till mig som kan tänka själv, hon har många års erfarenhet från förskolans värld. Det är hennes ord som funnits med i våra texter. Det är väldigt tråkigt att du skriver att jag fått med henne i ett politiskt vinklat debattinlägg. Vi har tillsammans sammanställt det som publicerats i TA.

Hon är klok nog att kunna tänka själv utan att låta sig påverkas av mig.

Annons

Och du ska veta att våra kamrater i Kommunal står bakom det vi skrivit. Tyvärr hade det med all säkerhet tagits emot på ett annat sätt av dig om mitt namn inte funnits med.

Jag har olika roller, den främsta i Trelleborg är som facklig företrädare för Kommunal och dess medlemmar, jag har valt att avstå från att vara politiskt aktiv på kommunnivå.

”Arbetsgivaren sa upp det lokala avtalet, mot Kommunals vilja!”
Birgitta Almroth, Kommunal

Jag och vi i Kommunal har många gånger kritiserat även Socialdemokraterna. Och vet du, det kan man göra!

Kan tipsa dig om en debattartikel som jag och en facklig kollega, som inte länge finns med oss, Carina Nilsson, hade med i TA (den 22 april 2017). Där fick Lennart Höckert (S) kritik, så vitt jag vet var han socialdemokrat även då!

Det finns även en intervju med mig som är publicerad (den 31 maj 2016) "Facklig nej till ökad arbetstid" är rubriken.

Du far med osanning när du säger att Kommunal/jag har accepterat förändringen i arbetstiden! Tyvärr finns inte den tjänsteperson kvar på HR som skulle kunna bekräfta vår ilska och frustration över detta.

Arbetsgivaren sa upp det lokala avtalet, mot Kommunals vilja! Vad tycker du att vi skulle göra åt det? Ett avtal sägs upp av den parten som inte längre vill ha det. Och antingen vi vill det eller inte skriver båda parter under protokoll vid en överläggning, även om man är oenig i beslutet.

Minns du att du var med på ett möte i Parken med många anställda inom vård och omsorg som protesterade högljutt mot ert beslut?

Avslutar med: Kommunals medlemmar är verkligen värda en bättre arbetsmiljö – en bra början är drägliga schema och högre personaltäthet! Och då inom alla de verksamhet där Kommunal har medlemmar!

Birgitta Almroth, Kommunal

Annons
Annons
Annons
Annons