Annons

Ytterligare sex personer vårdas för covid-19

Ytterligare sex personer vårdas på skånska sjukhus för covid-19 på söndagen. Däremot har antalet avlidna justerats ner till 73 personer.
Skåne • Publicerad 3 maj 2020
Personal visar hur ett corona / covid-19 test tas i svaljet med hjälp av en provtagningspinne i tältet utanför Skånes Universitetssjukhus i Lund.
Personal visar hur ett corona / covid-19 test tas i svaljet med hjälp av en provtagningspinne i tältet utanför Skånes Universitetssjukhus i Lund.Foto: Johan Nilsson/TT

Från lördagen till söndagen har antalet covid-patienter som lagts in på sjukhus ökat med sex personer. Nu vårdas 82 patienter för covid-19 på sjukhus, varav 21 får intensivvård.

På Centralsjukhuset i Kristianstad vårdas nu totalt fem patienter för covid-19, varav en får intensivvård. Det är en patient färre än under lördagen.

Annons

I Ystad vårdas två covid-patienter, varav en i intensivvård. I Trelleborg vårdas två covid-patienter, ingen av dem får intensivvård.

På lördagen rapporterades att 74 covid-positiva avlidit hittills i Skåne, men på söndagen justerade Region Skåne ner antalet till 73 avlidna. Anledningen kan enligt Region Skånes presstjänst vara att ett dödsfall har dubbelrapporterats under långhelgen. Eventuellt beror det på att statistiken omfattar dödsfall både på sjukhus, vårdboenden och i hemmet.

Antal konstaterade fall av covid-19 har ökat med 28 från lördagen till söndagen och är nu totalt 861 personer.

Antalet provtagna är 8 423 på söndagen. I dagsläget provtas endast personer som behöver läggas in på sjukhus samt boende på äldreboenden.

Region Skåne har även påbörjat provtagning av personal. Än så länge är den i begränsad omfattning men den utökade provtagningen kommer framöver att synas i statistiken med fler konstaterade positiva provsvar per dag än tidigare.

Covid-19

Region Skånes siffror 3 maj

Totalt antal konstaterade fall i Skåne: 861

Totalt antal provtagna i Skåne: 8 723

Antal covid-patienter som vårdas på sjukhus i Skåne i dag: 82, varav 21 i intensivvård

Totalt antal covid-positiva som avlidit: 73

Källa: Region Skåne

Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons