Annons
Ystad

Tåg kolliderade med bil som fastnat mellan bommarna

Tågtrafiken mellan Malmö och Svarte stod still under cirka en timme. Anledningen var en olyckshändelse, som ska vara att tåget kört på en bil.
Trafik • Publicerad 16 september 2019 • Uppdaterad 17 september 2019
arkivbild.
arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Incidenten inträffade mellan Skabersjö och Svedala. Det ska handla om att tåget kört på en bil. Trafikverket visste kort efter olyckan inte exakt vad som hänt.

– Det kan handla om en sammanstötning mellan tåg och bil. Vi måste i alla fall ha dit olycksplatspersonal. Som resenär får man nog räkna med ersättningsbussar under ett par timmar framöver, säger Denny Josefsson på Trafikverkets pressjour.

Annons

Enligt Skånetrafiken ska det ha handlat om att en bil fastnat mellan bommarna i Hyltarp.

– Det är de uppgifterna jag har. Lokföraren ska sett att det stått en bil på spåret och dragit i nödbromsen. Men enligt en person på tåget som vi pratat med ska sedan någon person på nåt sätt lyckats få undan bilen i tid för att det inte skulle bli en allvarlig kollision. Tur i oturen kan man säga, säger Mats Ohlsson på Skånetrafiken.

– Så fort man har flyttat på bilen och fått bort personal så kan tåget komma iväg igen inom kort, säger inre befäl Mats Steer, räddningstjänsten Syd, till SVT.

Enligt Skånetrafiken ska trafiken vara igång som vanligt igen.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons