Annons
Ystad

Kvarglömd gympapåse fick skolledningen att stänga klassrum

Lukten i en korridor på Hedeskoga skola stoppade undervisningen i ett klassrum. Efter grundlig undersökning av fastigheten och ventilationssystemet tror skolan att man hittat förklaringen – en kvarglömd gympapåse.
Hedeskoga • Publicerad 9 september 2019 • Uppdaterad 10 september 2019
Ett klassrum på Hedeskoga skola fick stängas på grund av en kvarglömd gympapåse.
Ett klassrum på Hedeskoga skola fick stängas på grund av en kvarglömd gympapåse.

I slutet av förra veckan blev lukten i korridoren så besvärande att skolledningen beslöt att stänga ett klassrum i anslutning till korridoren.

– Eleverna hade uteaktiviteter. Vi har även kunnat använda matsalen och församlingshemmet tvärs över gatan, berättar biträdande rektor Camilla Svensson.

Annons

Torsdag och fredag i förra veckan stod klassrummet oanvänt. På måndagen var personal från kommunens fastighetsavdelning, ett saneringsföretag samt en ventilationsfirma på plats för att försöka hitta orsaken till den dåliga lukten.

– Vi har gått igenom allt och tror att vi löst problemet, säger Camilla Svensson.

I korridoren hängde en kvarglömd gympapåse, som misstänks vara boven i dramat.

Påsen med kläder är borttagen och när korridoren vädrats ut hoppas skolan att eleverna ska kunna återvända till sitt klassrum.

Cecilia BillgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons