Annons
Ystad

Känd artist fast för grovt rattfylleri – hade 1,5 promille i blodet

En känd artist åtalas för grovt rattfylleri vid Ystads tingsrätt. Det var vid en bilfärd i sydöstra Skåne i början av april som artisten hade 1,5 promille. Artisten riskerar nu fängelse.
Sydöstskåne • Publicerad 18 april 2019 • Uppdaterad 19 april 2019
Foto: JESSICA GOW / TT

Artisten körde vid tillfället en personbil i Simrishamns kommun och enligt åklagaren gjordes tillslaget efter ett tips till polisen.

Då provtagningen visade positivt fick artisten följa med för ytterligare provtagning. Provet visade en alkoholhalt på 1,5 promille. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Annons

I det efterföljande förhöret erkände artisten gärningen.

– Han är djupt ångerfull och känner stor skam, kommenterar en närstående affärspartner händelsen enligt tidningen Kvällsposten.

Enligt tidningen ska artisten också i polisförhör sagt att han ”skämdes djupt”. På frågan varför han valde att sätta sig i bilen, förklarar artisten att han tappar omdömet när han är berusad och att det var ”idioti”.

Straffet för grovt rattfylleri är normalt fängelse. Körkortet är återkallat och artisten begär ingen offentlig försvarare i målet.

Björn HellströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons