Kultur

Storseger för John Lundvik i årets melodifestival

Melodifestivalen Artikeln publicerades
John Lundvik under fredagens generalrep.
John Lundvik under fredagens generalrep.

Efter en smattrande final stod till slut John Lundvik med låten ”Too Late for Love” som vinnare av årets melodifestival och många svenska musikhjärtan.

Av 28 artister som deltog i årets musikfest stod inför lördagen 12 av dem kvar. I en boxningsinspirerad entré till tonerna av Benjamin Ingrosso inleddes finalen med att finalisterna intog Friends Arena. Det var glittrigt och pampigt, som alltid, och allt kunde fortfarande hända.

John Lundvik hade inför finalen seglat upp som storfavorit och blev till slut vinnare av svenska folkets stora musikfest.

Det började med att alla åtta internationella jurygrupper delade ut sin tolvpoängare till John Lundvik och artisten hade svårt att hålla tillbaka mello-tårarna. Det svenska folket valde sedan att lägga sina röster på samma favorit.

Under årets melodifestival var Vellingelåtskrivaren Anderz Wrethov involverad i inte mindre än fyra låtar och låg även bakom den favorittippade låten ”Too Late for Love”.

Nu får hans verk representera Sverige i Eurovision Song Contest i Tel Aviv.

Utöver finalens artister stod även Benjamin Ingrosso på scen tillsammans med fjolårstvåan Felix Sandman. Därtill gjorde även Charlotte Perrelli och Israels Eurovisionvinnare 1998, Dana International ett besök på melloscenen.

Eric Saade, Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor och Marika Carlsson gjorde sina sista insatser som programledare för årets mellofest och tackades av med stort jubel.

Årets Eurovisionsschlagerfestival i Tel Aviv startar tisdagen den 14 maj.