Tomelilla

Drogad bilist greps efter vansinnesfärd på Österlen

En bilist vägrade att stanna i polisens trafikkontroll i Tomelilla. Efter en dramatisk biljakt som först gick norrut och sedan österut stoppades bilisten efter omkring en timme i Smedstorp.
– Han har hållit väldigt hög hastighet, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Smedstorp • Publicerad 16 augusti 2019
Spikmattan fick stopp på bilen.
Spikmattan fick stopp på bilen.

Strax efter klockan 17 på fredagen gav polisen stopptecken åt bilisten vid kontrollen i Tomelilla. Föraren valde att inte stanna utan körde i hög hastighet norrut på riksväg 19 med polisen efter sig. Vid Sälshög vände han tillbaka mot Tomelilla.

Färden fortsatte österut från Tomelilla på riksväg 11. Mannen körde sedan mot Smedstorp till Hammenhög där han på nytt vände.

Någon gång tappade polisen kontakten med bilen.

– Allmänheten har varit till stor hjälp för de inblandade polispatrullerna och visat väg den korta stund bilen inte var synlig för patrullen, säger Patric Fors

Flera polispatruller deltog i efterföljandet. Polisen satte även in en helikopter som kunde styra patrullerna rätt i jakten på Österlen.

I Smedstorp lyckades polisen till slut stoppa den misstänkt drogpåverkade mannen.

– Patrullen slängde ut en spikmatta som han körde över. Där blev bilen i obrukbart skick, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Mannen greps på platsen klockan 18.10. Han är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, narkotikabrott och smitning från trafikolycka.

Bilisten har kört helt hänsynslöst och inte brytt sig om andra trafikanter eller personer längs sin väg.

– Vi vet att han touchade en ambulans. Vi misstänker att han varit mot andra fordon också, säger Patric Fors.

– Polispatrullerna som förföljde bilen upplevde att andra bilar och allmänhet som var till fots fick värja sig mot bilens höga hastighet och direkt farliga framfart och vill att man kontaktar polisen på 114 14 om man vill anmäla eller har bevittnat denna körning.

Bilen är en brunaktig Volvo.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.