Annons
Ystad
Postcentral stängdes av

Skåne: Ovisst om dramat på postcentralen

Två personer på postterminalen i Malmö fördes under morgonen till sjukhus efter att känt smärta i händerna. Den nationella bombgruppen tillkallades men nu har polisen avslutat sin insats på terminalen.
Skåne • Publicerad 11 juli 2018 • Uppdaterad 12 juli 2018
Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford berättar att bombgrupp och experter är på plats efter att postterminalen i Malmö stängts av. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.)
Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford berättar att bombgrupp och experter är på plats efter att postterminalen i Malmö stängts av. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.)Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Det är fortfarande oklart vad som orsakade att två anställda på postterminalen i Malmö fick föras till sjukhus. De två männen sorterade post när de båda fick smärtor i händerna.

– Man vet inte vad som har orsakat det, men man har inte hittat något farligt, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen region Syd, till TT.

Annons

Det var vid femtiden på onsdagsmorgonen som händelsen inträffade. Postterminalen spärrades av och den nationella bombgruppen tillkallades. De två anställda fördes till sjukhus, men skrevs ut under eftermiddagen, meddelar TT.

– Vi har nu skickat efter den indikeringsutrustning som behövs, men den befinner sig långt ifrån så innan den är på plats och sedan eventuellt ger utslag för något, är allt avspärrat runt terminalen, berättade polis Ewa-Gun Westford i förmiddags för YA.

Westford berättade vidare att de två drabbade personerna fördes till sjukhus och hölls där isolerade. Allt för att skapa trygghet.

En teori är att det är något som passerat på sorteringsbandet som orsakat smärtorna. Männens arbetshandskar har under dagen undersökts på plats med avancerad indikeringsutrustning, AI, samt att det andra paret skickades med kurir till nationellt forensiskt centrum, NFC. Polisens nationella bombgrupp och en sakkunnig inom kemiska, biologiska och liknande farliga ämnen har genomfört undersökningar i terminalen. Men det är fortfarande oklart vad som orsakade männens reaktion, skriver TT.

Vid sjutiden på kvällen hade polisen hävt avspärrningarna och avslutat sin insats på terminalen och arbetet återgick till normalläge. Brottsrubriceringen som tidigare var framkallande av fara för annan kommer att graderas om till en arbetsplatsolycka, meddelar polisen på deras hemsida.

Brevbärare har inte tillåtits att hantera den post som gått igenom terminalen i natt. Det har därför påverkat utdelningen av dagens post för de med postnummer som börjar mellan 20 och 29, det vill säga hela området för boende i Ystads Allehandas spridningsområde.

Redan sorterad post har delas ut, medan den som sorterats under natten inte alls har delats ut idag.

Henric TiseliusSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons