Ystad

Berusad 18-åring bröt sig in på anstalten

18-åringen var enligt uppgift oerhört berusad då han klättrade över stängslet till anstalten i Ystad. Mannen greps så fort han hade tagit sig in och enligt anstaltschefen hade han änglavakt.
– Det är ett fem meter högt stängsel som inte är klättringsvänligt.
Ystad • Publicerad 26 augusti 2019
Foto: Bass Nilsson

Natten mellan lördag och söndag fick kriminalvårdsanstalten i Ystad ett oväntat besök.

En 18-årig man som hade tagit sig ut till anstaltsområdet lyckades ta sig över ett stängsel och landade på kriminalvårdsanstaltens mark.

Mannen var enligt uppgift extremt berusad vid intrånget.

Anstaltschef Andreas Wallin menar att 18-åringen hade änglavakt.

– Det är ett fem meter högt stängsel som inte är klättringsvänligt, framförallt finns det en hel del konstantantråd över stängslet. Allt som allt var det ingen lysande idé, säger han.

Mannen ramlade och slog i backen. Personalen på anstalten såg klättrandet på övervakningskamerorna och polisen kunde därför gripa mannen direkt.

– Det var minst sagt imponerande klättring, jag hade aldrig gett mig på det. Men skämt åsido hade han som sagt en himla tur, han kunde ha skadat sig allvarligt, tillägger Andreas Wallin.

Det är fortfarande oklart varför mannen tog sig till anstalten och vad motivet till intrånget var. Men han påträffades ensam och ska inte ha haft någon annan med sig.

Paulina Leuku ShakeriSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.