Annons
Ystad

Antikroppstester ska vara tillgängliga för skåningar i mitten av augusti

Region Skåne har slutit avtal med sex leverantörer av antikroppstester. Från mitten av augusti väntas fler skåningar kunna testa sig.
Skåne • Publicerad 20 juli 2020 • Uppdaterad 22 juli 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De sex leverantörerna som Region Skåne ingått avtal med kommer att stå för provtagning och analys av provsvaren. Erbjudandet om antikroppstester kommer att finns på ett antal orter i Skåne, kostar 200 kronor i egenavgift och gäller för de som är över 18 år och folkbokförda i Skåne.

Uppstarten för antikroppstesterna beräknas ske i mitten av augusti. I samband med detta kommer det att finnas information på 1177.se om vilka leverantörer och orter som är aktuella.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från Region Skåne är det följande leverantörer som anlitas för att utföra antikroppstesterna: Vingåkers Vårdcentral AB (Doktor.se), Digital Medical Supply Sweden AB (KRY), Vaccina AB, Capio Go AB, Doktor24 Healthcare AB och Werlabs.

– Det är glädjande att intresset har varit stort från leverantörernas sida och vi hoppas få till en god tillgänglighet med hjälp av avtalen. Upphandlingen bidrar till att vårdcentralerna kan fokusera på andra ärenden som patienter behöver hjälp med, säger Lisbeth Cederwald, biträdande förvaltningschef Medicinsk service, i pressmeddelandet.

Här saknas innehåll

Martin SöderbergSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons