Annons
Ystad

17 bilar skadade när färja fick motorstopp

Flera bilar kastades in i varandra ombord på färjan Villum Clausen när den fick ett plötsligt motorstopp till sjöss under resan från Ystad till Rönne på tisdagen.
Ystad • Publicerad 31 juli 2018 • Uppdaterad 1 augusti 2018
Färjan Villum Clausen.
Färjan Villum Clausen.Foto: Gunnar Lundmark/TT

Det var på tisdagens avgång från Ystad klockan 12.30 som tillbudet inträffade skriver Bornholms Tidende. En av färjans motorer stannade plötsligt.

Färjan ryckte till och i shoppen ombord föll flera varor ner från hyllorna, rapporterar tidningen. På bildäck kastades bilar in i varandra. 17 bilar uppges ha fått mindre plåtskador.

Annons

Inga passagerare ska ha skadats allvarligt. Ett barn uppges ha fått en kopp med varm dryck över sig.

Motorstoppet inträffade 20 minuter efter avgång och Ystadsbon Per Sjöberg som befann sig ombord berättar att det blev ett tvärstopp som fick fören att dippa, och att det sköljdes upp vatten på fönsterna.

– Glas och flaskor ramlade ner och krossades och folk var väldigt chockade. Det blev ju jag också. Någon började även gråta. Jag trodde först att vi hade kört på någonting men efter några minuter så förklarade kaptenen i högtalarna vad det var som hade hänt och då såg folk lite mer lättade ut, säger Per Sjöberg.

Det var en av generatorerna som hade gått sönder och kaptenen meddelade att de kunde ta sig till Bornholm med hjälp av den andra generatorn som fortfarande fungerade. Incidenten hade även slagit ut luftkonditioneringen så det blev mycket varmt ombord.

Per Sjöberg åker regelbundet till Bornholm med sin dotter som också var med under den här resan.

– Det här är ju väldigt säkra båtar och sådant här händer ju i princip aldrig. Det måste ha varit en olycka som sker en på tusen resor.

Trots den omtumlande resan till Bornholm tyckte han inte alls att det var obehagligt att åka tillbaka och han litar mycket på katamaranerna.

– Först, när jag trodde att vi hade kört på något, så tänkte jag att hur ska vi nu klara av detta men allting slutade ju bra.

Niklas Steuernagel
Stina ZinsmeisterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons