Annons
Nyheter

Vittnens insatser ledde till gripandena

Det var allmänhetens snabba agerande och tydliga vittnesuppgifter som ledde till att de fyra killar som misstänks ligga bakom rånet på Willys i Vellinge i fredags kunde gripas så snart.
Nyheter • Publicerad 2 september 2013

– Jag vill ge en stor eloge till allmänheten. Det var många rådiga ingripanden, man ringde polisen snabbt och förmedlade flyktvägen, säger Kenneth Abrahamsson som arbetar vid Vellingepolisen.

Var de fyra gripna kända av polisen sedan tidigare?

Annons

– Nej, det är inga gärningsmän som jag vet är kända här, men däremot på andra håll. De är inte hemmahörande i Vellinge, säger Kenneth Abrahamsson.

Det var vid 18.30-tiden som två maskerade unga män rånade matbutiken. Inom en timme hade polisen gripit fyra personer misstänkta för delaktighet i rånet. Två av dem stoppades i en personbil på Hököpingevägen och två spårades upp av hundar.

De tre misstänkta som är över 15 år är fortfarande frihetsberövade. Häktningsförhandlingar väntas under tisdagen.

Lina Campbell
TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons