Annons
Nyheter

Vill ha tips om tjuvar som väckt husägare

Inom loppet av några dagar har två husägare i Höllviken mötts av inbrottstjuvar på väg in i villorna. Nu vill polisen att allmänheten håller ögonen öppna.
Nyheter • Publicerad 19 augusti 2014
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

I helgen vaknade ett par på Västra Häggviksvägenav ett inbrottsförsök och under natten till tisdagen väcktes husägare på Östra Mölledalsvägenav ett annat. Vid båda tillfällena sprang inbrottstjuvarna iväg när de blev upptäckta.

Enligt polisen kan det röra sig om samma gärningsmän.

Annons

– Vi tror att det är yngre män, i 20-30-årsåldern. I övrigt är signalementen vaga, säger Bosse Andersson på Trelleborgspolisen.

Han uppmanar allmänheten att hålla ögonen öppna och höra av sig om de ser någon misstänkt.

– Om inte annat kan vi få hjälp med att identifiera dem.

Enligt polisens brottsoffersamordnare Karin Hammar är det viktigt att försöka låta bli att konfrontera en inbrottstjuv.

– Hellre backa och observera. Hur ser personen ut, varåt försvinner han, finns det en bil i närheten?

Men hon är fullt medveten om att det inte går att förutse hur man ska reagera.

– Jag har själv varit där. En natt stod det en man utanför vårt uterum när jag gick upp. Vi blev nog lika chockade båda två och han la benen på ryggen. Men vem vet hur det gått om han redan tagit sig in?

Karin Hammar uppmanar alla i en liknanade situation att ringa 112 så fort som möjligt. Hon menar att många, framförallt äldre, tänker att de inte vill besvära polisen.

– Men var inte rädda för att ringa oss om någon är i trädgården eller kring huset. Vi vill ju också komma åt de här personerna.

Louise Löfgren
Louise Cronholm Löfgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons