Nyheter

Vellinges Göran Holm (M) avgår

Kommunfullmäktiges ordförande i Vellinge, moderaten Göran Holm, har beslutat att lämna sina kommunala uppdrag efter kritik mot att han felaktigt uppburit semesterdagsersättning.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2010
Foto: 

Holm, som sedan valet 2006 har burit titeln borgmästare, har i många år dominerat Vellinges kommunalpolitik där Moderaterna i flera mandatperioder haft absolut majoritet.

Han var kommunstyrelsens ordförande fram till 2006 då han trappade ned till en 30-procentig tjänst.

Har valresultatet i Vellinge påverkat ditt beslut?

– Nej det är inte det. Det är 42 år i mediebruset som slutade med mediestorm strax före valet. Jag ska ha rätt att vakna på morgonen och ta upp tidningen utan att det står någonting om mig. Det ska bli väldigt skönt.

I ett pressmeddelande framhåller Holm att han handlat i god tro, när han tog emot den omdiskuterade semesterdagsersättningen, och litat på kommunen. Han har betalat tillbaka.

Holm påpekar också att han sedan 2006 haft så mycket inkomster från annan verksamhet att han betalat mer skatt till Vellinge kommun än vad han fått i lön. Det kan "måhända lugna en del", menar han.

Enligt pressmeddelandet från Holm har det internt inom Moderaterna funnits önskemål om föryngring. Därför avstår Holm från att kandidera till uppdragen som borgmästare, kommunalråd eller kommunfullmäktiges ordförande i Vellinge kommun.

Niklas Lundell
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.