Annons
Nyheter

Vellingeföretag varslar 35

21 kollektivanställda och 14 tjänstemän på Partnertech i Vellinge varslas. Det beskedet fick de anställda vid ett möte i dag.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2009

– Stämningen är lite luttrad. De flesta var förberedda på att varslet skulle komma men inte att det skulle bli så pass många personer, säger Bengt Nilsson som är facklig representant för tjänstemännen.

Skälet till varslet är inte en vikande efterfrågan. I stället är det en investering som gjort personalen överflödig. Nyligen satsades 30 miljoner kronor på att effektivisera tillverkningen och ge personalen mer kunskap.

Annons

– Vi hoppas att alla varslen inte ska behöva sättas i verket, säger Bengt Nilsson och tillägger att förhandlingar med arbetsgivaren inleds inom kort.

Partnertech är ett av Vellinges största företag med 150 anställda. De är specialiserade inom elektronik och mikroelektronik för tillverkning av kretskort.

Lucas Mathisen Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons