Annons
Nyheter

Vellinge ska inspektera lokaler

Vellinge kommun ska inspektera Attendo Cares boende i Bruksparkens vandrarhem. Enligt kommunalrådet finns brister i brandskyddet.
Nyheter • Publicerad 11 november 2009

HÖKÖPINGE. – Fastigheten har ett delvis bristfälligt brandskydd. Det är inget nytt, men övervåningen får inte användas för boende. Vi måste säkerställa att man följer det, säger kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M).

Kommunen har fått information om att det kanske finns fler brister.

Annons

– Vi har också fått ett antal påpekanden om att byggnaden är i dåligt skick rent allmänt. Då är det klart att vi får kolla det också. Om det är så att där ska bo någon i flera månader så måste huset vara i sådant skick att det är möjligt. Det här är ingen politisk bedömning utan en tjänstemannabedömning som miljöförvaltningen får göra.

Vad handlar det om för brister?

– Det kan jag inte uttala mig om nu och jag vet inte ens om det finns några brister, säger Lars-Ingvar Ljungman.

Carina Larsson (M), ordförande i M-nämnden, sa redan under informationsmötet under tisdagskvällen att kommunen ska göra vad man kan för att stoppa boendet.

– Att sätta upp ett plank kräver bygglov men här har man öppnat ett helt boende pang bom. Vi kollar om det är godtagbart, sa Carina Larsson (M), ordförande i M-nämnden.

Attendo Care ställer sig tvivlande till behovet av inspektion.

– Kommunen är välkommen att inspektera om de vill. Det känns däremot märkligt i ljuset av att kommunalrådet uttryckt att han inte vill ha vår verksamhet där, säger Jonas Morian, pressansvarig på Attendo Care

Känner ni till brister i brandskyddet?

– Jag har inte hört talas om det och det har bedrivits vandrarhem där länge. Man skiljer på boende och kontor. Det här är ett boende och därmed godkänt. Vi har kollat noga med våra jurister och vi är säkra på vad vi gör och att det är tillåtet, säger Jonas Morian.

Elisabeth Andersson
Alf Sjögren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons