Annons
Nyheter

Vellinge musikskola tar ut unik avgift

En anmälningsavgift på 200 kronor införs på Kommunala musikskolan i Vellinge. Detta efter ett beslut i M-nämnden. Kommunen har aldrig tidigare tagit ut någon avgift av det här slaget.
Nyheter • Publicerad 23 april 2003

- Det är för att avskräcka dem som anmäler sig, men som sedan inte kommer till undervisningen. Avhopp innan terminen har börjat förekommit i en hel del fall, vilket har medfört extra administrativa utgifter, säger Lars-Ingvar Ljungman (m), som är M-nämndens ordförande. Musikledaren Britta Gustafsson påpekar i en skrivelse till M-nämnden att hon helst vill slippa arbetet med alla dem som först anmäler sig som sedan struntar i undervisningen. - Det är onödigt arbete om skolungdomar inte kommer när musiklärare har engagerats och orkestrar dessutom har satts samman, säger Ljungman.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons