Nyheter

Vellinge köper Gessie byakrog

Mc-gänget Outlaws tid på Gessie byakrog blir kort. Från och med idag äger Vellinge kommun fastigheten. Gänget har nu sex dagar på sig att plocka ner sin skylt och definitivt flytta ut.
Nyheter • Publicerad 27 april 2011
Foto: 
Foto: 

Det formella beslutet togs upp som ett extra ärende vid kommunstyrelsens möte i tisdags kväll.

Ända sedan det stod klart att Outlaws ville etablera sig i Gessie har kommunen haft kontakt med polisen och de båda ägarna.

Så när kommunstyrelsens möte inleddes låg redan ett kontrakt på bordet undertecknat av de båda registrerade ägarna.

– Jag och kommundirektören fick i uppdrag av en enig kommunstyrelse och av fullmäktiges samtliga partier att skriva under kontraktet, säger kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman (M). Och det gjorde vi förstås.

Enligt Lars-Ingvar Ljungman har kommunen redan tidigare förhandlat med ägarna om att köpa fastigheten. Men då har det stupat på priset.

– Vi har varit intresserade eftersom Gessie är en liten idyll, fortsätter Lars-Ingvar Ljungman. Men nu blev ju läget akut och vi tvingades betala 10,5 miljoner kronor vilket kanske kan verka i överkant.

– Men med tanke på invånarnas kraftiga reaktioner på att gänget ville etablera sig i Vellinge blev detta lösningen. Det är även den som polisen har rekommenderat oss.

Fastigheten som Vellinge kommun nu köpt är taxerad till cirka 2,6 miljoner kronor.

Och på den 9 500 kvadratmeter stora tomten finns fem byggnader, bland dem Gessie byakrog och Gessie tidigare prästgård.

Exakt hur kommunen ska använda nyförvärvet är ännu inte klart.

– Viktigast var att först genomföra köpet, säger Lars-Ingvar Ljungman. Vad vi senare ska göra med fas­tigheten måste vi naturligtvis fundera över. Men det finns flera alternativ. En möjlighet är att bygga bostäder.

Även Vellinges säkerhetschef Marie Louise Arendt är lättad över att Outlaws försök att etablera sig i Gessie misslyckades.

– Många oroliga invånare och barnfamiljer har hört av sig till mig och oss på kommunen, säger hon. Men så länge förhandlingar om ett köp pågick var det svårt för oss att informera.

– Men nu är det klart. Och de har fått sex dagar på sig att ta ner skylten och lämna lokalerna.

Mikael Anjou
Claus Granath
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.