Annons
Nyheter

Vellinge kontaktade Säpo

Inga konkreta hot men Säpo har informerats. Vellinge kommun och flera framträdande politiker har fått hundratals protestmejl om transitboendet i Hököpinge.
Nyheter • Publicerad 13 november 2009

VELLINGE. – Det har kommit mejl i riklig mängd men inga hot som jag bedömer det. Synpunkterna som inkommit har överlag hållit en bra ton. Om det rört sig om personliga hot hade vi polisanmält, säger Marie Louise Arendt, säkerhetschef i Vellinge kommun.

Vellinge kommun har ändå kontaktat Säpo.

Annons

– Så fort något innebär en risk för hot mot politiker så har vi som rutin att informera Säpo. Det är ett standardförfarande eftersom vi aldrig vet hur saker utvecklar sig.

Kommunstyrelsens vice ordförande Nils-Ola Roth (M), var med vid Attendo cares informationsmöte i Hököpinge och säger att han aldrig upplevt en mer obehaglig stämning under sina år som förtroendevald.

– Det var ett otäckt möte och obehagligt att stå mitt i en mobb. Människor får inte bete sig så.

Nils-Ola Roth berättar att Vellinge kommun erbjudit Attendo care att köpa in sig på den väktarrondering som Vellinge kommun redan har.

– Om det blåser om Vellinge kommuns ledning i dag, så skulle det bli än svårare att klara ut om det hände något där ute på boendet.

Elisabeth Andersson
Alf Sjögren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons