Nyheter

Vellinge kommun vill inte ha någon Malte

Nyheter • Publicerad 28 april 2005

Engagera en fixar-Malte som kan hjälpa de äldre. Förslaget har väckts av flera pensionärsföreningar i Vellinge kommun vid ett flertal tillfällen.

Moderaterna säger blankt nej till en fixar-Malte.

– Jag gillar inte fria nyttigheter. Vill man ha sådana tjänster får man köpa dem själv, anser Lars-Ingvar Ljungman, M-nämndens ordförande (m).

Önskemålet om en kommunanställd som hjälper äldre med enklare sysslor, till exempel med att sätta i en glödlampa, har varit aktuell på flera håll i landet.

På flera orter har en sådan resurs engagerats.

Behovet av en fixar-Malte diskuterades på nytt när Pensionärsrådet träffades i början av mars. Rådet består av kommunledningen och de flesta pensionärsföreningarna i Vellinge och på Näset.

– Det finns bemanningsföretag att anlita om man behöver hjälp med något. Sådana tjänster ska kommunen inte betala, säger Lars-Ingvar Ljungman, som är pensionärsrådets ordförande.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.