Annons
Nyheter

Vellinge kommun nobbar Joe Labero

En planerad showkväll för tusentals besökare på Skanörs strand, med trollkarlen Joe Labero som dragplåster, ställs in på grund av att kommunen säger nej.
Nyheter • Publicerad 14 april 2004
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Fredagskvällen den 9 juli skulle ha blivit en riktig festkväll på Falsterbonäset. Samtidigt som Falsterbo Horse show, en pålitlig publikdragare som lockar tusentals besökare, befinner sig i sin slutfas startar också marknadsdagarna "Sillamarknaden". Samma kväll hade en nöjesarrangör vikt för ett extraordinärt evenemang på Skanörs strand. Det skulle ordnas på konsultbasis av Höllviken-researrangören Anders Andersson, som jobbat en del med internationella publikevenemang. - Tanken var att uppgradera Sillamarknaden, och ge den en extra guldkant. En show med sommarmagi på stranden, med havet utanför, förklarar Anders Andersson. Tanken var att dra publik med Joe Laberos magishow, plus någon ännu inte offentliggjord musikartist av större dignitet "som sätter lite fart på tillställningen". Och Joe Labero hade bara den 9 juli ledigt i sin sommaralmanacka. Men just 9 juli innebär en allt för stor krock för att Vellinges kommunstyrelse ska kunna säga ja till att låta evenemanget äga rum på kommunal mark. Något ekonomiskt bidrag har arrangörerna inte begärt. - Det är synd att säga nej, men det är fel datum helt enkelt, säger Lars-Ingvar Ljungman (m), kommunstyrelsens vice ordförande. - Med tre stora arrangemang på gång samtidigt i Skanör-Falsterbo riskerar det att bli minst sagt kaotiskt. Vi måste ju tänka lite på dem som bor där. Silladagarna lockar vanligtvis 12 000-15 000 besökare på en helg, Falsterbo Horse ungefär det dubbla under en vecka. Till det kommer ett oräknat antal badgäster, som alla ska fram och tillbaka över trafikflaskhalsen Falsterbokanalen. Arrangören Anders Andersson tror dock inte att trafikbelastningen skulle blivit så hög. Till kvällen skulle badgästerna skulle ha hunnit åka hem, menar han, och från Horse showen skulle bara en del av besökarna ha strömmat över. I samråd med Skanör-Falsterbo IF, som håller i Sillamarknaden, har han planerat för en parkering i Höllviken varifrån besökarna skulle bussas ner. - Men vi gör inget som kommunen inte vill, kommenterar Anders Andersson. Vi får acceptera beslutet. Det är bara att spotta i nävarna och återkomma nästa år. Nästa år krockar inte Falsterbo Horse med Sillamarknaden - det gör det nämligen bara under skottår. - Det är möjligt att vi ordnar någon mindre familjeunderhållning ändå till Sillamarknaden, men då blir det på söndagen och inte på den nivån vi tänkte, säger Anders Andersson. - Det är nästan bra att vi redan i år har fått upp alla problem som kan dyka upp. Vi har lärt oss massor inför nästa år.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons