Annons
Nyheter

Vellinge begär polisbevakning av fullmäktige

Vellinge kommuns säkerhetschef Marie-Louise Arendt har begärt polisbevakning av fullmäktigemötet den 15 december. Efter den debatt som blossat upp efter Anders Alkewalls (kd) avhopp för en vecka sedan vill Marie-Louise Arendt att civilklädd polis närvarar vid mötet på måndag.
Nyheter • Publicerad 8 december 2008

- Vi vill visa att vi tar hoten mot Anders Alkewall på allvar, säger hon.

Anders Alkewall lämnade sina politiska uppdrag förra måndagen efter ett och ett halvt års hot och trakasserier. Händelser som han själv kopplar samman med ett uttalande förra våren där han bad Vellinge kommun undersöka möjligheten att ta emot ensamkommande flyktingbarn. Avhoppet har blivit mycket uppmärksammat och enligt Marie-Louise Arendt är det den uppmärksamheten som gör att kommunen nu begär polisiär närvaro vid mötet. Inga hot har dock riktats mot kommunen eller några politiker den senaste veckan.

Annons

- Jag vill göra det här ändå för att skapa trygghet för våra förtroendevalda, säger Marie-Louise Arendt som inte vill att polisen ska vara uniformerad.

- Vi tror inte att det ska bli någon störning eller upplopp. Vi vill skapa trygghet, inget annat, säger hon.

Polisen ska göra en riskanalys och har ännu inte tagit ställning till Vellinge kommuns begäran.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons