Annons
Nyheter

Vattenfylld väg irriterar

Sex nybyggda hus. En väg som blivit översvämmad. Förtvivlade fastighetsägare som knappt kan ta sig till sina hus. Och en exploatör som frånsäger sig allt ansvar.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2007
Brottarevägen i Hököpinge är alltid fylld med vatten och fastighetsägare har svårt att ta sig till och från sina hus. Vägföreningen anser att felet är Vellingebostäders och upprörs över hur ärendet hanterats. BILD: TOMAS NYBERG
Brottarevägen i Hököpinge är alltid fylld med vatten och fastighetsägare har svårt att ta sig till och från sina hus. Vägföreningen anser att felet är Vellingebostäders och upprörs över hur ärendet hanterats. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

– Det här är otroligt dåligt skött, säger Robert Odeberger, sekreterare i Hököpinges vägförening.

Vägföreningen är väghållare för bland annat Brottarevägen i Hököpinge. Marken ägdes av Vellingebostäder, som styckade av marken till sex villatomter. Inflyttning skedde vid midsommar förra året.

Annons

Under tiden husen byggdes förstördes Brottarevägen av tunga transporter, och skadorna återställdes. Vägen blir snabbt vattenfylld, särskilt längs en av fastigheterna, där det inte finns några dagvattenbrunnar.

– Det är en jättevallgrav utanför vårt hus. Vi kan inte komma ut utan gummistövlar och nu har även uppfarten och gräsmattan börjat bli förstörd, säger fastighetsägaren som vill vara anonym. Vägföreningen anser att den förstörda vägen är Vellingebostäders ansvar. Exploatören ska alltid ställa krav på entreprenörerna att återställa eventuella skador efter byggnationen, resonerar man.

– Givetvis ska man ställa krav på att vägen återställs. Det är fullkomligt självklart att man reglerar sådant i ett avtal. Det här är mycket illa skött, säger Robert Odeberger.

Vellingebostäder slår ifrån sig kritiken. Vd Stephan Björkestrand tycker att anklagelserna är långsökta eftersom Vellingebostäder endast varit säljare av marken.

– Jag kan hålla med om att man borde tydliggöra vad som ska göras och av vem. Men det borde ha reglerats redan i kommunens plan för området. Vi kan rimligen inte belastas för att de som har köpt tomterna anlitat byggföretag som kört sönder vägen, säger Stephan Björkestrand.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons