Annons
Nyheter

Vårstädning i naturen

Smutsiga plastdunkar, glasflaskor och nylonsnören. Det fanns gott om skräp att plocka upp under söndagens vårstädning på naturområden i Vellinge kommun.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Falsterbonäsets naturvårdsförening stod bakom arrangemanget och delade ut sopsäckar på sex platser i kommunen. Susanne Johannesson från naturvårdsföreningen höll till vid Gästis parkering i Vellinge. Efter en halvtimmes väntan gav hon upp - utan att ha fått dela ut en enda säck. BILD:CLAES NYBERG - Det är nog fler nere på Näset. Så var det förra gången. Jag ska köra dit nu, sade hon. Naturvårdsföreningen arrangerade en liknande städning i november förra året. Då var vädret betydligt värre än söndagens dimma. - Då både regnade och blåste det, berättade Susanne Johannesson. Är det mycket skräp i kommunen? - Tyvärr är det mycket skräp i naturreservaten, katastrofalt mycket. Det är mycket turister på näset. De dukar upp sina bord och sedan åker de och bara lämnar skräpet. Jag säger inte att det är alla, men många gör så, sade Susanne Johannesson. Vid Kämpinge Bärnstensmuseum fanns ytterligare en städstation. Där delade Annette Stenlundh från Ljungens friluftsfrämjande ut sopsäckar. - Fyra stod och väntade här redan klockan 10. Jag har nog delat ut sopsäckar till tio personer hittills, sade hon strax före klockan 11. Själv lyckades hon under en timme samla ihop två säckar med skräp. Det gjorde även Anders Ewerman från Höllviken som kom upp från stranden vid vattensportklubben. Han verkade ganska nöjd med sitt värv, förutom att han hade fått olja på jackan av plasten, flaskorna och nylonsnörena han hade hittat. - Jag tänkte gå hem längs med stranden. Det är bra gymnastik, man blir rejält varm, sade han och hämtade två säckar till att samla skräp i under hemvägen.

Lisa Södergren lisa.sodergren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons