Nyheter

Vården har samlat ihop sig

Douglas Malm, ett år, ligger på en brits inne hos distriktssköterskan Liselotte Wikström. Douglas är glad, han har fått en fin röd kloss att leka med och noterar knappt att Liselotte Wikström mäter hans längd och huvudomfång.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2008
Aj! Douglas Malm får en spruta av distriktssköterskan Liselotte Wikström och blir ledsen. Men mamma Therese är glad över att vårdcentralen är tillbaka. Bild
Aj! Douglas Malm får en spruta av distriktssköterskan Liselotte Wikström och blir ledsen. Men mamma Therese är glad över att vårdcentralen är tillbaka. BildFoto: 

Men när Liselotte Wikström tar fram vaccinationssprutan och sticker Douglas i låret blir han ledsen och börjar gråta. Han tystnar inte förrän mamma Therese Malm åter tar fram den röda klossen, och han ser fotografens fina kamera riktas mot honom.

Det är första besöket på Vellinges provisoriska vårdcentral för Therese och Douglas. Sedan branden i Tornhuset i oktober har de fått vård och gått på kontroller på olika ställen i Vellinge.

- Det är skönt att veta att allting är på samma ställe nu, då är det lättare att söka vård, säger Therese Malm.

Vårdcentralen flyttade in i lokalerna på Industrigatan i förra veckan. Nu har vårdcentralen lika stor kapacitet som man hade i Tornhuset före branden. Undantaget är mödravården, som finns i en lokal på Mejselgatan.

Men det är ingenting jämfört med hur det var efter branden, då verksamheten spreds ut i Anderslöv, Svedala, Trelleborg och på olika ställen i Vellinge.

- Patienterna har fått åka omkring till olika ställen, men det har fungerat bra, folk har varit förstående och vi har haft mycket få klagomål, säger vårdcentralens chef Gert-Ingvar Åkesson som är nöjd med de nya lokalerna.

- Nackdelarna är att det är få parkeringsplatser och att de ligger på andra våningen. Men lokalerna är helt funktionsdugliga, säger han.

För personalen är det viktigaste att ha en gemensam arbetsplats igen.

- Vi som var mitt i röran tidigare tycker det är ett himmelrike att få vara tillsammans igen, säger distriktssköterskan Vanja Wahlberg.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.