Annons
Nyheter

Vanningen förnyar sig

Äventyrsland och styrketräningsanläggning. Det samt en trevligare entré är förändringar som planeras på badanläggningen Vanningen i Vellinge.
Nyheter • Publicerad 11 december 2007
Badanläggningen Vanningen ska utrustas med ett äventyrsland och en styrketräningslokal. BILD: TOMAS NYBERG
Badanläggningen Vanningen ska utrustas med ett äventyrsland och en styrketräningslokal. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Nyinvesteringarna beräknas kosta 3,5 miljoner kronor och blir förhoppningsvis genomförda nästa år.

- Vi ser fram emot det, vi behöver gå framåt med Vanningen, säger Mats Persson, utvecklingsansvarig för fritidsområdet i Vellinge kommun.

Annons

Äventyrslandet som planeras är en liten avdelning på mellan 15 och 18 kvadratmeter för de mindre barnen, fem-sex år gamla.

- De flesta äventyrsland brukar ha något tema och det funderar vi också på, pirattema är något vi har diskuterat. Det är dock viktigt att det inte blir för häftigt så att barnen blir rädda, säger Mats Persson.

Under nästa år hoppas man också få till stånd en styrketräningslokal på Vanningen till en kostnad av tre miljoner kronor. Tanken är att anläggningen ska ägas av kommunen men drivas av föreningen Friskis och Svettis.

- De har redan motionsverksamhet i sporthallen bredvid. Och Friskis och Svettis brukar ha styrketräningslokal i sina anläggningar, säger Mats Persson som tycker att det finns ett stort behov av styrketräningslokaler i Vellinge.

- Det som finns är mest rehabinriktat, det här blir mer ordinär styrketräning, säger Mats Persson.

I samband med ombyggnaden får även entrén ett nytt utseende och blir mer framträdande än i dag.

I höstas stängde Vanningens kafé, något som orsakade en del protester hos kunderna. Kaféet är nu ersatt av automater där man kan köpa kaffe och lättare maträtter.

- När vi hade kaféet i entreprenadform var det problem med dålig lönsamhet. Och när den senaste entreprenören släppte kaféet drev vi det själva. Men även då var det problem med lönsamheten, säger Mats Persson.

Lösningen med automater är tillfällig tills ett mer långsiktigt beslut fattas.

- Det är ingen slutgiltig lösning, vi får fundera på hur vi ska ha det framöver. Det är inte lätt att lösa, det är fler anläggningar som har problem med lönsamheten i sina kaféer, säger Mats Persson.

Annons

Andreas Mårtensson

0410-545 25

andreas.martensson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons