Annons
Nyheter

Vad betyder Holms avgång för moderaterna?

Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010

Tobias Billström (M) riksdagsledamot och migrationsminister: – Det är svårt att säga, men i någon mening har Göran Holm inte varit i ledande position sedan han slutade som kommunstyrelsens ordförande. Bilden jag har fått är att en föryngringsprocess har inletts.

– När det gäller skriverierna om Holms ersättningar är jag inte tillräckligt insatt för att bedöma hur de har påverkat partiet. Göran Holm är en färgstark politiker som kommer lämna ett tomrum efter sig.

Annons

Carina Larsson (M), M-nämndens ordförande: – Göran Holm har varit kommunens starke man under en lång period och jobbat dygnet runt för kommunens och dess invånares bästa. Jag anser att han har varit en stor tillgång för partiet. Samtidigt är han en stark profil vars kaxiga personlighet säkert har upplevts som stötande av vissa.

– Men allt har sin tid. Genom Göran Holms beslut möjliggörs en föryngring av partiet. Nu kommer fler att ha möjlighet att träda fram och profilera sig.

Lars-Ingvar Ljungman (M), kommunstyrelsens ordförande: – Det här är slutet på en epok. Göran har varit politiskt aktiv i kommunen i mer än fyrtio år och mer än halva tiden har han varit kommunstyrelsens ordförande vilket är väldigt ovanligt.

– Jag tycker att man ska minnas de enorma insatser han har gjort för kommunen. Han är värd det nu när han väljer att avgå. Göran har alltid haft ett väldigt stort hjärta för Vellinge kommun. Han har alltid satt Vellinges intressen i främsta rummet.

Ann-Sofie Hörlin (M), kommunpolitiker i Vellinge: – Avhoppet ger Vellingemoderaterna möjlighet att föryngra sig med ett modernt ledarskap så vi kan möta de krav som ställs på en välmående kommun. Göran Holm har byggt upp Vellinge till vad det är i dag, men jag tycker att det är ett bra beslut som jag förutsätter är noga avvägt.

– Eftersom Göran är en mycket karismatisk person har det inte funnit särskilt mycket utrymme för andra att kliva fram. Fler kan nu ta plats i det politiska rampljuset.

Ann Gäre
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons