Annons
Nyheter

Utredningar om hets mot folkgrupp nedlagda

Två utredningar om hets mot folkgrupp har lagts ner av polisen. Branden i en lövhög 20 meter från transitboendet för ensamkommande flyktingbarn i Hököpinge anses inte vara hets mot folkgrupp.
Nyheter • Publicerad 26 november 2009

VELLINGE. – Det är oerhört svårt att binda det till hets mot folkgrupp. Och ingen har gjort några iakttagelser vid platsen. Sedan fanns det ingen spridningsrisk i och med att det brann på 1x1 meter och att marken var blöt, säger Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare på polisen.

Utredningen om hakkors som klottrats på en skylt vid infarten till Vellinge har också lagts ner i brist på spaningsuppslag.

Anklagelserna mot Sverigedemokraternas ungdomsordförande Erik Almqvist om hets mot folkgrupp ska utredas, men någon inspelning av hans tal på Stortorget i Vellinge finns inte. En åklagare ska ta ställning till om tre av hans uttalanden på mötet var hets mot folkgrupp.

Lucas Dietrichson
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons