Annons
Nyheter

Tornhuset rivs om några veckor

Om några veckor kan rivningen av det brunna Tornhuset börja och ett nytt Tornhus vara på plats inför vårterminen 2009. Åtminstone hoppas kommunstyrelsens ordförande Lars Ingvar Ljungman på det.
Nyheter • Publicerad 24 oktober 2007
Arkivbild: Tomas Nyberg
Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

- Fram till dess får vi troligen komplettera med paviljonger, säger han. Inte en barackstad men paviljonger. Vi har ju förlorat lärararbetsplatser också. Men det kommer att dröja några månader.

Just nu har lärarna sina arbetsplatser i före detta polishuset medan eleverna fått tränga ihop sig i de resterande lokalerna med ändrade scheman, bland annat lite förlängda skoldagar.

Annons

Lars Ingvar Ljungman hoppas också att rivningen av Tornhuset ska kunna börja om några veckor. Men först ska det undersökas om delar av byggnaden kan användas. I nordvästra delen av byggnaden finns rum som inte skadats av själva branden även om sotet ligger tjockt över allting.

- Man kunde komma in i rum där tidningsurklipp fortfarande hängde på väggarna, utan att ha brunnit, berättar han.

I nästa års budget, som behandlades av kommunstyrelsen i tisdags, finns inga pengar avsatta till den nya skolbyggnaden.

- Vi återkommer när läget klarnat, säger Lars Ingvar Ljungman. Diskussionerna med försäkringsbolaget har börjat men kommer att ta lite tid.

I kontakterna med Region Skåne, vårdcentralen och Folktandvården, anser sig Lars Ingvar Ljungman har fått signaler om att också Region Skåne vill att byggnaden byggs upp igen.

Tornhuset var försäkrat till sitt fulla värde vilket brukar innebära att ett likvärdigt hus byggs igen. Sedan tillkommer kostnaderna för alla inventarier, både skolans, som är kommunens ansvar, samt vårdcentralens och Folktandvårdens, som är Region Skånes ansvar.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons