Annons
Nyheter

Tingspredikan inledde tingsåret

Traditionen att börja det nya tingsåret med en gudstjänst för hela domsagan hölls på onsdagen i Stora Hammars kyrka i Höllviken. För kyrkoherde Birgitta Cervin var det första gången hon höll i en tingspredikan.
Nyheter • Publicerad 7 januari 2004
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Tanken med predikan är att samla alla advokater, åklagare och tingsrättspersonal inför det nya arbetsåret. Kyrkoherde Birgitta Cervin valde bland annat att lägga in en meditation under gudstjänsten för att ge alla en stunds eftertanke inför året. - Det finns många falnande lågor vår tillvaro. Låt oss kupa våra händer över dem så att de får liv igen, sade hon och syftade på de människor som har det svårt på ett eller annat sätt. Efter gudstjänsten bjuds det på fika och samtalsämnet över fikaborden dominerades av domstolsverkets rapport som presenterades dagen innan julafton. - Det var just en fin julklapp som vi fick, ett besked om att Trelleborgs tingsrätt kommer att läggas ned. Därför kan detta ha varit en av de sista tingspredikningarna, sade Margareta Linde-Malmberg, tillförordnad lagman i Trelleborg. Samtidigt uttrycktes ändå ett visst hopp. - Vi kommer att strida för att vi ska få vara kvar, sade Margareta Linde-Malmberg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons