Annons
Nyheter

Teknikföretag varslar 35

Teknikföretaget Partnertech Vellinge AB varslar på grund av minskad försäljning 35 anställda om uppsägning. De flesta berörda är tjänstemän.
Nyheter • Publicerad 7 april 2010

VELLINGE. Företaget i Vellinge har 125 anställda. Bolaget är del i en koncern med verksamhet i flera länder.

Av de 35 som varslet om uppsägning gäller är tretton medlemmar i LO-facket IF Metall.

Annons

– Ett varsel om uppsägning är aldrig bra. Men konjunkturläget är inte bra och varslet kom inte som en överraskning. Vi har sett minskningen hela våren, säger Sirousse Shamlo, ordförande i IF Metalls klubb på företaget.

Han har arbetat 25 år vid företaget och är bekymrad för uppsägningarna.

– Vi har ännu inte förhandlat om vilka som kanske måste gå. Vi har få äldre kvar på företaget, och därför inga som kan gå pension. Turordningen gäller i den mån det går, säger Sirousse Shamlo.

Tjänstemannafacket Unions platsombud Fredrik Olsson vill inte uttala sig om varslet utan hänvisar till företagets vd Christer Hermansson i Vellinge.

Han vill inte gå in på detaljer vad gäller minskningen inom försäljning och produktion eller det varsel om uppsägning, som lades 31 mars.

– Vi ser en något minskad orderingång och gör samtidigt rationaliseringar. Vi tillverkar och säljer teknik, men det är ingen specifik produkt eller nisch som nedgången gäller. Men generellt sett har vi en liten minskning inom försäljningen av elektronik, säger Christer Hermansson.

Partnertech utvecklar och tillverkar produkter inom telekommunikation, informationsteknik, verkstadsindustri och medicinsk teknik.

Företaget har anläggningar i Europa, USA och Kina.

Förra året minskade Partnertech anställda i Sverige med omkring 300 personer.

Fabriken i Vellinge hette tidigare Vellinge Electronics AB. Det är sedan några år bolagets svenska elektronikcenter och huvudkontor.

Annons

Partnertech Vellinge AB omsatte 2008 drygt 607 miljoner kronor med vinst efter finansnetto på 11,9 miljoner. Men försäljningen har minskat sedan 2006.

Partnertech finns också i ett bolag i Åtvidaberg. Även här har personalen minskats med uppsägningar såväl 2007 som 2008, då man redovisade nära 29 miljoner i förlust.

Martin Strandberg
Margareta Ekelund
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons