Nyheter

Tandvård i husvagnar efter Vellingebrand

Nästa vecka kan Vellingeborna åter få tandvård i Vellinge. Fast det sker i provisoriska husvagnar utanför den nedbrunna kliniken.
Nyheter • Publicerad 16 november 2007

Den våldsamma branden i Vellinge den 16 oktober ödelade folktandvården, vårdcentralen och delar av Sundsgymnasiet. Sedan dess har tandvården skett på närliggande kliniker.

Trots det är behovet av lokaler stort och för att kunna ta emot alla barn och ungdomar i Vellinge har två specialinredda husvagnar ställts upp en bit från den gamla kliniken. Dessa är nu klara att användas.

– Det blir en liten uppstart på måndag och sedan kör vi igång för fullt på tisdag, säger klinikchefen Lisbeth Möller.

Vagnarna är inredda med el, vatten, avlopp och luft till kompressorn. Det som saknas i nuläget är en fullgod dataförbindelse.

– Visst behöver vi datorer, men vi har ju pappersjournaler så vi klarar oss ett tag, säger Lisbeth Möller.

Husvagnarna är endast en tillfällig lösning, någon gång under våren flyttar folktandvården in i polisens gamla lokaler på Norrrevångsgatan 2. En lokal som nu är reserverad för folktandvården.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.