Annons
Nyheter

Talare anmäls för hets mot folkgrupp

En polisanmälan om hets mot folkgrupp har upprättats hos polisen efter Sverigedemokraternas ungdomsförbunds torgmöte i Vellinge i söndags. Ungdomsförbundets ordförande Erik Almqvist anmäls för uttalanden som anmälaren påstår att han yttrat under sitt tal på Stortorget.
Nyheter • Publicerad 23 november 2009

VELLINGE. – Han påstås ha sagt att ensamstående flyktingbarn ljuger om sin ålder, att alla asylsökande ljuger och att alla flyktingar är gruppvåldtäktsmän, säger Ann-Christine Sjöbeck, förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.

Erik Almqvist säger att han inte uttryckt sig på det sättet.

Annons

– Ingenting av det stämmer. Jag har sagt att det finns skäl att tro att en del ensamkommande flyktingbarn ljuger om sin ålder.

Att alla asylsökande ljuger och att alla flyktingar är gruppvåldtäktsmän säger han sig aldrig ha sagt under mötet.

Hur utredningen ska gå till är osäkert.

– I nuläget vet jag inte om det är inspelat, säger Ann-Christine Sjöbeck.

Polisen har också fått in en anmälan om hakkors som klottrats på en skylt vid infarten till Vellinge. Även den anmälan rubriceras som hets mot folkgrupp.

Olof Broddesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons