Annons
Nyheter

Stugbrand blossade upp på nytt

(Uppdaterad 20.43) En sommarstuga på Henriksdalsvägen i Höllviken började brinna vid 19-tiden på onsdagskvällen. En familj med barn fanns då i huset. När räddningstjänsten släckt branden blossade den upp på nytt.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2009
Bild: Christer Berg
Bild: Christer BergFoto: 

Det var strax efter klockan 19 som larmet om att en sommarstuga brann kom in till räddningstjänsten. En familj med barn befann sig då i stugan, men har tagit sig ut.

Flera personer har enligt polisen fått föras med ambulans till UMAS i Malmö för kontroll. Enligt inledande uppgifter från räddningstjänsten kan det bero på att någon eller några i familjen ha varit inne i röken. Ingen verkar dock ha fått några allvarliga skador.

Annons

Enligt de första uppgifterna från räddningstjänsten rörde det sig om en mindre brand. Men när släckningsarbetet avslutats blossade branden upp på nytt.- Brandbilarna var framme och hade sprutat vatten. Sen tog elden sig igen, så då fick de spruta ännu mer, berättar Lars Håkansson, driftledare på SOS Alarm.

Eventuellt kan det ha varit en lampa i badrummet som orsakade branden.- Brandorsaken är ännu inte fastställd. Men det började brinna i badrummet, säger Sofie Österheim på polisens kommunikationscentral.

Ingenting tyder i nuläget på att branden varit anlagd.

Frida Eriksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons